Αποκριάτικες Μάσκες για Παιδιά και Μεγάλους

Ευκαιρία τώρα τις απόκριες να φτιάξουμε αποκριάτικες μάσκες, για παιδιά και μεγάλους.  Πολύ εύκολη χειροτεχνία, στην οποία μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά.




Κόβουμε χάρτινα πιατάκια στην μέση, ζωγραφίζουμε το ανάλογο σχέδιο με μαρκαδόρους, προσθέτουμε αυτάκια, μουστάκια και ότι άλλο διακοσμητικό, συρράπτουμε ένα λαστιχάκι, για να την φοράμε ή ένα καλαμάκι, για να την κρατάμε και έτοιμη η μάσκα.








Σχεδιάζουμε το περίγραμμα και κόβουμε σε τσόχα ή χαρτόνι, μια μάσκα σε σχήμα γατούλας ή κουκουβάγιας ή άλλο ζωάκι.  Ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρο τις λεπτομέρειες ή κόβουμε και κολλάμε επάνω, κομματάκια από άλλα χρώματα τσόχας, για φρύδια, μουστάκια κλπ.



Αγοράζουμε μια απλή μάσκα και την διακοσμούμε, ανάλογα με το γούστο μας και τα υλικά που έχουμε πρόχειρα, κολλώντας ή ράβοντας επάνω φτερά, υφασμάτινα λουλούδια, πέρλες, δαντέλα κ.α.



Παίρνουμε ένα κομμάτι δαντέλα, σε ότι χρώμα ταιριάζει στην μεταμφίεση που έχουμε κατά νου, το κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ράβουμε επάνω το λαστιχάκι ή την κορδέλα, που θα κρατήσει την μάσκα στην θέση της, όταν την φοράμε.

Έχετε κι άλλες ιδέες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών