Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φλυτζάνι σόδα μαγειρικής
- ½ φλυτζάνι corn flour
- ¾ toy flytzanio;y ner;o
- Χρωστική κατάλληλη για τρόφιμα (αν θέλουμε)
Πως γίνεται:
- Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε την σόδα με το corn flour. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει και αρπάξει. Όταν είναι έτοιμο, θα έχει την υφή και την εμφάνιση της πολτοποιημένης, βραστής πατάτας.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τον πηλό να κρυώσει. Κρυώνοντας θα μοιάζει περισσότερο με ζύμη. Αν δούμε ότι χρειάζεται, ζυμώνουμε τον πηλό με τα χέρια, προσθέτοντας corn flour, ώστε να μας δώσει μια ζύμη εργάσιμη.
- Αν θέλουμε χρώμα, στο στάδιο αυτό προσθέτουμε σταγόνες χρωστικής τροφίμων και ζυμώνουμε καλά, να πάει το χρώμα παντού και να γίνει ο πηλός ομοιόμορφος.
Ο πηλός που φτιάξαμε μπορεί να δουλευτεί εύκολα με τον πλάστη της ζύμης και χρησιμοποιώντας φορμάκια μπισκότων, σε διάφορα σχήματα, να μας δώσει καταπληκτικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια, μικροκοσμήματα και διακοσμητικά, ενώ μπορεί να βαφτεί επιφανειακά, να σταμπωθεί και να σκαλιστεί. Αφήνουμε τις κατασκευές μας από πηλό να στεγνώσουν στον αέρα. Συνήθως μια νύχτα αρκεί, ανάλογα με την περιεκτικότητα του πηλού σε νερό. Αποθηκεύουμε τον πηλό στο ψυγείο, κλεισμένο καλά, να μην στεγνώσει. Χρόνος ζωής 3-5 ημέρες.
Καλή επιτυχία!
υπέροχη ιδεα! ευχαριστώ πολύ,
ΑπάντησηΔιαγραφή