Τραπέζι Πικ-Νικ με Καθίσματα από Παλέτες

Η ανακύκλωση έχει γίνει πια επιβεβλημένη. Συνεχώς και περισσότερα είδη μπαίνουν στην λίστα των ανακυκλώσιμων, όπως για παράδειγμα οι παλέτες, που μεταφέρονται τα εμπορεύματα και που συνηθίζαμε να πετάμε. Ευέλικτο ξύλινο αντικείμενο, με ιδιαίτερα αυξημένες αντοχές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν οικοδομικό υλικό, αφού η γνωστή σαν ευρωπαλέτα μπορεί να μεταφέρει φορτία 1200 κιλών. Με λίγη επεξεργασία, λίγο πλάνισμα να βελτιωθεί η υφή του ξύλου, με βάψιμο ή βερνίκωμα, μπορεί εύκολα να μετεξελιχθεί σε ένα χρηστικό αντικείμενο μεγάλης αντοχής.

Παρακάτω θα δείτε πως μπορούν μερικές παλέτες να μεταμορφωθούν σε τραπέζι με καθίσματα, για το πικ-νικ. Η επιφάνεια του τραπεζιού αποτελείται από μια παλέτα, ενώ τα καθίσματα αποτελούνται επίσης από μια παλέτα το καθένα, από τις οποίες όμως έχουν αφαιρεθεί μερικές τάβλες, για να χωράνε άνετα τα πόδια. Όλη η κατασκευή δεν απαιτεί παραπάνω από 8 παλέτες και μερικές μεταλικές γωνίες για τις ενώσεις, για μεγαλύτερη αντοχή, αν και σε ορισμένα σημεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πρόκες. Λίγη ξυλόκολλα στις ενώσεις, που δεν χωράει μεταλική γωνία, θα βοηθήσει για μεγαλύτερη σταθερότητα.

 Ένα καλό ξύσιμο με το τριβείο ή αν έχετε υπομονή και χρόνο και με το γυαλόχαρτο, θα λειάνει τις επιφάνειες, που μπορούν στην συνέχεια να βαφτούν, να βερνικωθούν ή και να μείνουν ως έχουν, αν η κατασκευή μας προστατεύεται επαρκώς από την βροχή και τον ήλιο. Μερικά μαξιλάρια κι ένα τραπεζομάντηλο, μπορούν να μετατρέψουν την απλή αυτή κατασκευή σε ένα ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινής ζωής σε εξωτερικούς χώρους, όπως η βεράντα, ο κήπος, η ταράτσα.

Δείτε τα σχέδια βήμα-βήμα και τολμήστε! Καλή Επιτυχία!

1. Βάζουμε 2 παλέτες για βάση και τις ενώνουμε με μία κάθετη, που χρησιμεύει σαν στήριγμα για την επιφάνεια του τραπεζιού, χρησιμοποιώντας τις σιδερογωνιές.  Βιδώνουμε επάνω την επιφάνεια του τραπεζιού, με σιδερογωνιές. Βάζουμε ξυλόκολλα, όπου χρειάζεται.
2. Βιδώνουμε επάνω στις δύο βάσεις τις πλάτες των καθισμάτων, χρησιμοποιόντας τις σιδερογωνιές και βάζοντας ξυλόκολλα, όπου χρειάζεται.
3. Αφαιρούμε τις μισές τάβλες από τις παλέτες, που προορίζονται για καθίσματα, δημιουργώντας κενό για τα πόδια.  Βιδώνουμε τις σιδερογωνίες πάνω στις οποίες θα ακουμπίσουν τα καθίσματα.
4. Ολισθαίνουμε τις παλέτες-καθίσματα, από τα πλάγια, πάνω στις σιδερογωνίες και βιδώνουμε.  Δεν ξεχνάμε την ξυλόκολλα.
5. Βάφουμε ή βερνικώνουμε.  Έτοιμο!  Συγχαρητήρια!  
Καθίζει τέσσερα άτομα





1 σχόλιο:

  1. Υπεροχη κατασκευη!
    Ειναι για διπλωμα ευρεσιτεχνιας! Οπως και κατι καναπεδες απο παλετες με μαξιλαρες που ειδα τελευταια!
    Μπραβο στους εμπνευστες! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών