Χριστουγεννιάτικες Κάρτες για την Οικονομική Ύφεση

Διαλέξτε πολύ λεπτά φύλλα φτέρης και βάλτε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί (στυπόχαρτο, σελίδες από τηλεφωνικούς καταλόγους, λαδόκολλα, φίλτρο του καφέ) και σκεπάστε τα με το ίδιο χαρτί. Σιδερώστε τα σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς ατμό, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δείτε να αλλάζει το χρώμα στις άκρες. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς και κολλήστε τα σε χρωματιστά χαρτόνια, γράφοντας επάνω τις ιδιόχειρες ευχές σας.  Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε φυλλώματα από εποχιακά φυτά, αρκεί να μπορούν να γίνουν επίπεδα, π.χ. πλατανόφυλλα, φύλλα ελιάς κλπ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε απλά Χριστουγεννιάτικα σχήματα (δεντράκια, σύννεφα, αστέρια, σπιτάκια κλπ) και να τα κολλήσετε στους δικούς σας συνδυασμούς, κολλώντας χαρτί περιτυλίγματος για φόντο.  Θα μπορούσατε επίσης, να κόψετε μοτίβα ή τοπία από περιοδικά και να τα κολλήσετε στις κάρτες σας, επικαλούμενοι την ... οικονομική ύφεση.  Δεν χρειάζονται καν ψαλίδι.  Κόψτε τα με το χέρι, για να μοιάζουν με αποκόμματα, που έτσι κι αλλιώς είναι.

Παρόμοια ιδέα είναι, να κόψετε τα Χριστουγεννιάτικα σχήματα σε κομματάκια ύφασμα.  Συνδυάστε και τα τρία, ύφασμα, χαρτί, φυτά, προσθέστε στοιχεία με φιόγκους, σπάγκους, κουμπάκια, αυτοκόλλητα, χάρτινες δαντέλες κ.α..  Αυτοσχεδιάστε και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά.  Ένα είναι σίγουρο:  Θα αξιοποιήσετε "άχρηστα" πράγματα, που υπάρχουν πάντα στο σπίτι και ταυτόχρονα θα προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά σε κάθε κάρτα, που είναι έτσι μοναδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών