Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο - Advent Calendar

Αν έχετε μικρά παιδιά, μην ξεχάσετε να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, με εκπλήξεις. Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία, να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά, αλλά κάθε μέρα που περνάει, επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη γι' αυτά, ανεβάζοντας το εορταστικό πνεύμα και δημιουργώντας ένα κλίμα προσμονής μέσα τους, για την "μεγάλη μέρα".
Η κατασκευή είναι πολύ εύκολη. Θα χρειαστείτε ένα πίνακα ανακοινώσεων από φελλό, Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και ... αχαλίνωτη φαντασία. Μην ανησυχείτε για το τελευταίο. Τα παιδιά διαθέτουν πολλή από αυτή.
Θα χρειαστεί να καλύψετε τον φελλό, με χαρτί περιτυλίγματος, με πανί ή και να τον αφήσετε όπως είναι, αν θέλετε μια πιο "γήινη" εκδοχή στο ημερολόγιο σας. Το επόμενο βήμα είναι να αγοράσετε καλτσάκια για τα παιδιά. Διαλέξτε ζωηρά χρώματα, μπορεί μάλιστα να βρείτε και με Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Θα χρειαστείτε 24 καλτσάκια, ένα για κάθε ημέρα(από 1-24 Δεκεμβρίου), δηλαδή 12 ζευγάρια κάλτσες. Μην ανησυχείτε για το κόστος. Δείτε το σαν επένδυση, γιατί τα καλτσάκια θα τα φορέσουν μετά τα παιδιά.
Επόμενο βήμα είναι η διακόσμηση του ημερολογίου σας. Εδώ όλα ταιριάζουν. Στα καταστήματα παιχνιδιών θα βρείτε άπειρες επιλογές από στολίδια, αυτοκόλλητα, γιρλάντες κλπ. Αν "πιάνουν" τα χέρια σας, μπορείτε να φτιάξετε δεντράκια, ποϊνσέτιες, γκυ, φάτνες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία από τσόχα σε διάφορα χρώματα και να τα κολλήσετε επάνω στον πίνακα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε κορδέλες, κουμπιά, δαντέλα, τούλι, χρυσόσκονη (που θα κολλήσετε με λακ) κλπ.
Καρφώνετε τα καλτσάκια συμμετρικά στον πίνακα από φελλό, με χρωματιστές ή χρυσές πινέζες και τα γεμίζετε με λιχουδιές, που ξέρετε ότι αρέσουν στα παιδιά. Κάτω από κάθε καλτσάκι γράφετε επάνω στο χαρτί, που ντύσατε τον πίνακα τις ημερομηνίες, 1-24, έτσι κοιτώντας τα παιδιά κάτω από τα καλτσάκια, ξέρουν ποιο να ανοίξουν για τις εκπλήξεις τους, ανάλογα με την ημέρα.
Αν δεν θέλετε να κακομαθαίνετε τα παιδιά με γλυκίσματα, μπορείτε να αγοράσετε και να κρύψετε μέσα στα καλτσάκια παιχνίδια μινιατούρες ή για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, μικροαντικείμενα, που τους αρέσουν, όπως κονκάρδες, μενταγιόν, βραχιολάκια, αστεία μολύβια, κοκαλάκια για τα μαλλιά, καρδούλες, μπρελόκ κλπ. Για να εξάψετε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους, δοκιμάστε να κρύψετε εδώ κι εκεί, σημειώματα του τύπου, "όχι άλλα γλυκά για σήμερα, μόνο φιλάκια" ή χαρτονομίσματα. Έτσι πραγματικά δεν θα ξέρουν τι έκπληξη τα περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών