10 Πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις με Κεριά

Τώρα που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, είναι η εποχή να φτιάξουμε κεριά. Ελπίζω, να έχετε κρατήσει τα υπόλοιπα που περίσσεψαν από παλιά κεριά, γιατί τώρα θα σας χρειαστούν. Την διαδικασία την ξέρετε. Τα χωρίζουμε ανάλογα με το χρώμα, τα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ σιγανή θερμοκρασία, να μην αφρίσουν και τα χύνουμε στο καλούπι, που έχουμε προετοιμάσει, αφού προηγουμένως το έχουμε επαλείψει με μια λιπαρή ουσία, για να το ξεκαλουπώσουμε εύκολα. Να μην ξεχνάμε και φυτίλι όμως. Τυλίγουμε το πάνω μέρος σε μια οδοντογλυφίδα ή σ' ένα καλαμάκι, που το στηρίζουμε στα χείλη του ποτηριού/καλουπιού. Σταθεροποιούμε το κάτω μέρος, μέσα σε λίγο κερί, π.χ. 1 εκατοστό, που ρίχνουμε αρχικά να κρυώσει και να κρατήσει το φυτίλι στην θέση του. Όλα αυτά καλά, αλλά από ιδέες, τι γίνεται; Σας δίνω εδώ μερικές, που πιστεύω, θα σας δώσουν την έμπνευση και για να αυτοσχεδιάσετε με τις δικές σας.

  1. Μην υποτιμάτε την αξία της παλιάς, κλασσικής ιδέας του δίσκου ή της πιατέλας με την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με ένα ή περισσότερα κεριά στην μέση.  Μαζέψτε όλα εκείνα τα στολίδια, που δεν ταιριάζουν πια στο δέντρο σας, είτε χρωματικά, είτε θεματικά, μπάλες σε διάφορα μεγέθη, κουκουνάρια (και φυσικά), κρυσταλλάκια, πέρλες, κομματάκια από χρυσές και ασημένιες γιρλάντες και βάλτε τα σε ένα δίσκο, σε τυχαίες θέσεις, έτσι ώστε να "πνίγουν" τα κεριά σας, δίνοντας χρώμα και λάμψη στον χώρο.
  2. Η ίδια ιδέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με τα ελαφρότερα αντικείμενα, όπως Χριστουγεννιάτικες μπάλες, γιρλάντες κλπ, που να επιπλέουν στο νερό.  Βάλτε τα σε μια γυάλα, προσθέστε κεράκια, που επιπλέουν, ανάψτε τα και αφήστε να αντανακλούν το φως τους πάνω στην ήρεμη επιφάνεια του νερού.
  3. Αν έχετε ένα ψηλό και άχαρο κερί, δέστε μια υφασμάτινη κορδέλα στη μέση του, με λίγο χρυσό ή βελούδο στο σχέδιο, αν γίνεται, φτιάχνοντας έναν θεαματικό σε μέγεθος φιόγκο και καρφιτσώστε επάνω ένα μοτίβο από υφασμάτινα λουλούδια, μια παλιά μπουτονιέρα, λουλούδια από κοκαλάκια για τα μαλλιά, που χάλασαν ή λουλούδια από μπουμπουνιέρες, που είναι πολύ όμορφα, για να πεταχτούν.
  4. Παρόμοια ιδέα με παραπάνω, μπορείτε αντί για λουλούδια, να καρφιτσώσετε κοσμήματα στο κερί σας.  Δέστε τον φιόγκο που ταιριάζει χρωματικά στην περίπτωση και καρφιτσώστε ή κολλήστε στο κέντρο του παλιές καρφίτσες, καμέο, σκουλαρίκια, που έχετε χάσει το ταίρι τους, κουμπιά με στρας κλπ.  Αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες, είναι σίγουρο, ότι θα βρείτε μερικά από αυτά, φυλαγμένα σε κάποιο συρτάρι και μπορεί στο τέλος, να βρείτε και ένα πρακτικό μέρος, για να κρεμάτε τα κρεμαστά σκουλαρίκια σας.
  5. Μια άλλη ιδέα είναι, αντί για φιόγκο, να τυλίξετε ένα χρυσό κορδόνι, σε σπείρες, συμμετρικά γύρω από το κέντρο του κεριού, αυτό το κοινό, που χρησιμοποιούμε για συσκευασίες δώρων.  Κολλήστε στο κέντρο του ένα από τα παραπάνω διακοσμητικά αντικείμενα και είναι έτοιμο.  το κορδόνι θα το κολλήσετε πάνω στο κερί, όπου θα έχετε ήδη κάνει μια επάλειψη με κόλλα, φροντίζοντας βέβαια οι άκρες του να καλύπτονται από το μοτίβο σας.
  6. Με κόλλα μπορείτε να κολλήσετε περιμετρικά γύρω από ένα σχετικά ψηλό κερί, μικρά κεράκια γενεθλίων, αφού βέβαια πρώτα κόψετε και καθαρίσετε το καμένο μέρος.  Τα κεράκια γενεθλίων πρέπει να έχουν κοπεί στο ίδιο ύψος και τα κολλάμε γύρω από την βάση του κεριού, είτε το ένα δίπλα στο άλλο είτε αφήνοντας ένα μικρό κενό.  Αν έχετε εμπιστοσύνη στο κριτήριο σας, μπορείτε να τα αφήσετε και ανισομεγέθη.
  7. Φυσικά μπορείτε πάντα να αξιοποιήσετε την διακοσμητική δυνατότητα των μπαχαρικών.  Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα ή αφηρημένα σχέδια πάνω στο κερί, με μολύβι, καρφώνοντας στην συνέχεια επάνω στο κερί αρωματικά γαρύφαλλα, αυτά που χρησιμοποιούμε στα γλυκά.  Όπως με τα κεράκια γενεθλίων, μπορούμε να κολλήσουμε περιμετρικά, γύρω από την βάση του κεριού, ξυλάκια κανέλας, στα οποία έχουμε προηγουμένως περάσει μια κόκκινη κορδέλα, παραλείποντας ένα κάθε φορά ή και δένοντας τα και όλα μαζί.
  8. Χρησιμοποιήστε φτέρη ή κλωναράκια από έλατο και δέστε τα περιμετρικά, γύρω από την βάση του κεριού, με διακοσμητική κορδέλα.  Λίγη κόλλα σε σημεία του κεριού, θα βοηθήσει να μείνουν τα φύλλα στην θέση τους.
  9. Θέλετε κάτι πολύ εύκολο, για τα παιδιά;  Δώστε τους διακοσμητική ταινία, αυτοκόλλητα με αγγελάκια και glitter, χρώματα, πινέλα, μαρκαδόρους και αφήστε τα, να κάνουν τους δικούς τους συνδυασμούς. 
  10. Τέλος, σχεδόν όλες οι διακοσμητικές μέθοδοι, που αναφέρονται πιο πάνω, μπορούν εύκολα να γίνουν και πάνω σε γυάλινα δοχεία, που περιέχουν κερί.  Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φτέρη και κλωναράκια από έλατο, μια καλή ιδέα είναι, να βάλετε το κερί μέσα σε ένα ποτήρι και να τοποθετήσετε τα φυτά γύρω από το κερί, μέσα όμως στο ποτήρι.  Έτσι γλυτώνετε το δέσιμο και το κόλλημα.
Καλή Επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών