Διακόσμηση Παλιού Καθρέφτη

Η Σίσσυ μας έστειλε μια πολύ ωραία ιδέα, πως να διακοσμήσουμε και να αξιοποιήσουμε ένα παλιό καθρέφτη. Μια πολύ καλή ιδέα, που δεν κοστίζει τίποτα. Διαβάστε:
"Ένας απλός καθρέφτης χωρίς κορνίζα , μετατρέπεται αμέσως σε ένα πολύχρωμο και όμορφο καθρέφτη. Στολίζουμε τον καθρέφτη με κορδέλες πολύχρωμες ή με λάστιχα οριζόντια και κάθετα όπου τα στερεώνουμε στο πίσω μέρος του καθρέφτη κολλώντας τις άκρες."
Ευρηματικό!  Θα συμπληρώναμε και διαγώνια, εκτός από κάθετα και οριζόντια.  Μπορείτε δηλαδή, αν ο καθρέφτης δεν έχει ορατές ζημιές, να κολλήσετε τις κορδέλες και διαγώνια, στις τέσσερεις γωνίες του καθρέφτη ή και μόνο στην μία γωνία.  Επίσης μπορείτε να κολλήσετε 3 κορδέλες, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, στην μια πλευρά κατά μήκος του καθρέφτη και άλλες 3 στην μια πλευρά κατά φάρδος, έτσι ώστε να διασταυρώνονται στην γωνία.  Αν δεν θέλετε να ... ξυρίζεστε στον καθρέφτη, διασταυρώστε τις κορδέλες σε όλη την επιφάνεια του, δημιουργώντας μπακλαβαδωτά σχήματα.
Με αφορμή την ιδέα της Σίσσυ, δείτε μερικές ιδέες ακόμα, άλλες πιο οικονομικές, άλλες με κάποιο μικρό κόστος, αλλά όλες απλές και εύκολες στην κατασκευή και που δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις:

  1. Παρόμοια με την ιδέα της Σίσσυ, μπορείτε να κολλήσετε μια φάσα από ταπετσαρία (πλενόμενη) ή αυτοκόλλητο, στην μία πλευρά μόνο του καθρέφτη.  Επίσης αυτοκόλλητα λουλούδια ή σχέδια.
  2. Τυλίξτε αντί για κορδέλες, ένα χοντρό σχοινί, σε πολλές σειρές, στην κάθε πλευρά του καθρέφτη.  Θα μοιάζει με τις παλιές ψάθινες καρέκλες.
  3. Βάλτε τον παλιό σας καθρέφτη σε κορνίζα.  Αν και η κορνίζα είναι παλιά, μην διστάσετε, βάψτε την.  Επίσης μπορείτε να βιδώσετε χερούλια στην κορνίζα και αφού σιγουρευτείτε ότι η πλάτη της κορνίζας αντέχει, κάντε τον παλιό σας καθρέφτη δίσκο σερβιρίσματος ή δίσκο για να ακουμπάτε τα καλλυντικά σας στην τουαλέτα.
  4. Φτιάξτε ένα πλαίσιο για τον καθρέφτη, κολλώντας περιμετρικά ξυλάκια, που έχετε προηγουμένως βάψει.  Θα μοιάζει σαν κάδρο, χωρίς να είναι.
  5. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε τίποτα, κολλήστε τον καθρέφτη εσωτερικά, στην πόρτα μιας ντουλάπας ή του φαρμακείου στο μπάνιο.  Ένας καθρέφτης πάντα χρειάζεται.
  6. Εξ ίσου οικονομική λύση είναι, να κολλήσετε τον καθρέφτη στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού, πάνω από ένα ράφι και να το κάνετε μπαράκι.  Τα μπουκάλια και τα ποτήρια θα δώσουν μια ιδιαίτερη λάμψη στον χώρο, με την βοήθεια του καθρέφτη.
  7. Δώστε να σας κόψουν τον καθρέφτη σε μικρά ορθογώνια κομμάτια και φτιάξτε καδράκια (ακριβή λύση).  Βάλτε τα μαζί στον τοίχο, σε μικρές αποστάσεις.
  8. Αν τα χέρια σας πιάνουν και διαθέτετε και το απαραίτητο εργαλείο κοπής γυαλιού, κόψτε τον καθρέφτη σας σε διάφορα απλά σχήματα (λουλούδια, καρδιές, πλατανόφυλλα) και κολλήστε τα με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως στον τοίχο, φτιάχνοντας την δική σας σύνθεση.
  9. Αν έσπασε ο καθρέφτης αλλά σας έμεινε το κάδρο του, πετάξτε τον καθρέφτη, βάλτε φύλλο φελλού μέσα στο κάδρο και κάντε το πίνακα ανακοινώσεων, για να κολλάτε ή να καρφώνετε τα σημειώματα σας και τα postit.  Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητο μαυροπίνακα, για να γράφετε με κιμωλία.
  10. Αν ο καθρέφτης έσπασε σε κομματάκια, μην τα πετάξετε.  Τροχίστε τις κοφτερές άκρες με μια λίμα, να είναι ασφαλείς και φτιάξτε μωσαϊκό, κολλώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω σε μια επιφάνεια από ξύλο, αφήνοντας όμως ένα μικρό κενό, το οποίο θα γεμίσετε με το ειδικό υλικό, που χρησιμοποιούν στα μωσαϊκά έργα.  Μπορείτε στην συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το δημιούργημα σας, σαν τραπεζάκι, αφού βέβαια του βάλετε ποδαράκια.
  11. Τέλος μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητα λουλούδια στην βάση του καθρέφτη και επάνω από τα λουλούδια μικρά ξυλάκια και ο καθρέφτης σας θα μοιάζει σαν ανθισμένο κήπος με περίφραξη.

 

 

 

 

 


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/4/11

    Οι ιδέες σας είναι χρήσιμες και πραγματοποιήσιμες..ωστόσο σε έναν καθρέφτη που είναι σε κάδρο-βάση επιδαπέδια πως μπορεί να διακοσμηθεί το πλαίσιό του. μία σκέψη είναι κορδέλα κατά μήκος και πανω σε αυτή τρισδιαστατα διακοσητικά, όπως μπουτονιέρες, κέρματα, φωτογραφίες...ΔΩΣΤΕ ΙΔΕΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/11

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.
    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΞΥΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΡΝΙΖΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΜΗΛΑ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ, ΚΟΧΥΛΙΑ ,ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ .ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/12

    Ο καθρέφτης μου ειναι κολλημένος στον τοίχο εδω και 20 χρόνια πως ξεκολλαει χωρις να φύγει σοβας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών