Σκυλόσπιτο και πως να το φτιάξετε εύκολα με Σχεδιάγραμμα

Τώρα που χειμωνιάζει, να μην ξεχάσουμε και τους τετράποδους φίλους μας, τα σκυλάκια. Το σπίτι και το διαμέρισμα, δεν είναι χώρος γι' αυτά. Είτε έχετε αυλή, με κήπο ή χωρίς, είτε έχετε μπαλκόνι, ένα σκυλόσπιτο είναι απαραίτητο για την στέγαση τους. Όπως κι εμείς, χρειάζονται κι αυτά τον δικό τους ιδιωτικό χώρο. Ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν κι ας στρωθούμε στην δουλειά, αν και η κατασκευή είναι πιο εύκολη απ' ότι φαίνεται.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αγοράσουμε την ξυλεία και να ζητήσουμε να μας τα κόψουν, σύμφωνα με το Σχέδιο Α παρακάτω. Το σχέδιο είναι μετρημένο για μεγάλο σκύλο. Για μικρότερο σκυλάκι, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις διαστάσεις αναλογικά, με τρόπο, που το σκυλόσπιτο να χωράει το σκυλάκι σας, όταν είναι όρθιο μέσα, ενώ θα πρέπει να μπορεί και να στριφογυρίσει μέσα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσική ξυλεία ή MDF. Όταν θα έχετε τα ξύλα έτοιμα, κομμένα, τα συναρμολογείτε σύμφωνα με το Σχέδιο Β. Θα χρειαστείτε μεταλλικές γωνίες, για να ενώσετε τις πλευρές μεταξύ τους και με το δάπεδο και την οροφή, καθώς και βίδες με μήκος ανάλογο με το πάχος του ξύλου που θα επιλέξετε.
Το σχέδιο προβλέπει το δάπεδο και η οροφή να προεξέχουν λίγο. Αυτό θα βοηθήσει στην ευκολότερη συναρμολόγηση, αλλά ειδικά η οροφή βοηθάει και όταν θέλουμε να μεταφέρουμε το σπιτάκι του σκύλου αλλού. Μια καλή ιδέα θα ήταν, να ακουμπήσουμε την οροφή επάνω, χωρίς να βιδωθεί ή να βάλουμε μεντεσέδες, να ενώσουμε τα 2 κομμάτια της οροφής και να αφήσουμε το ένα ξεβίδωτο, ώστε να μπορεί να ανοίγει το σπιτάκι από επάνω, για εύκολο καθάρισμα. Ένα κομμάτι λάστιχο περιμετρικά εκεί που ακουμπάει η οροφή, θα βοηθήσει, να μείνει σταθερή στην θέση της, αν αποφασίσετε να μην την βιδώσετε.
Το σπιτάκι ακουμπάει σε 4 τάκους, όπως αυτοί που έχουν οι παλέτες. Το κενό αυτό είναι απαραίτητο, για να μην σαπίσει το ξύλο από την υγρασία του κήπου ή από τα νερά της βροχής. Βοηθάει επίσης στο καθάρισμα, να ρίξουμε νερά από κάτω, αν τυχόν είναι δύσκολο να μετακινηθεί.
Κατά την συναρμολόγηση, αν δεν βρείτε γωνίες όλων των διαστάσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια ξύλου, που θα βιδώσετε για να ενώσετε τα διάφορα κομμάτια.
Όταν τελειώσετε, γυαλοχαρτάρετε το σπιτάκι και το βάφετε ή το βερνικώνετε, με φυσικά βερνίκια ή χρώματα, που είναι ασφαλή και ατοξικά.
Καλή Επιτυχία!
Σχέδιο Β
Σχέδιο Α

34 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/9/11

    Έφτιαξα το σκυλόσπιτο που περιγράφεται παραπάνω. Τα σχέδια είναι ότι πρέπει, οι οδηγίες κατατοπιστικότατες. Χρησιμοποίησα καπλαμά 10mm που μάλλον είναι λεπτός για τις ενώσεις. Θα πρότεινα 15-20mm. Έβαψα τον κυρίως κορμό λευκό ενώ τη σκεπή κεραμιδί. Χρώματα νερού (οικολογικά) της VERNILAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου επιτρέψετε να το βάλω και εγώ στο δικό μου Blog; Νομίζω πως είναι πολύ χρήσιμο. Θα κάνω και εγώ μια προσπάθεια να το φτιάξω για τα δικά μου σκυλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/12/11

    Οι διαστασεις αυτες ειναι για...κουνουποσκυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δικό μου είναι beagle και βρίσκω το σπιτάκι μάλλον μεγάλο. Το χειρότερο όμως είναι ότι το ... έφαγε :-) Όταν πλήτει, ροκανίζει ότι βρεθεί δίπλα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/2/12

    re paidia egw pou exw kaykasio lete na toy ftasi otan megalosi giati einai 3 mhnwn kai den 3erw poso megalwnh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/3/12

    και το δικο μου Beagle ειναι και κάνει ακριβώς το ίδιο όταν είναι μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί το πάτωμα είναι σε δυο κομάτια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για οικονομία στο ξύλο. Θα δεις ότι τα κομμάτια περιστρέφονται και μπαίνουν κάθετα στο δάπεδο και όχι κατά μήκος. Το δάπεδο, αν το θέλεις μονοκόμματο, έχει διαστάσεις 60Χ100. Επίσης λάβε υπ' όψιν ότι το δάπεδο προεξέχει γύρω-γύρω από το σπιτάκι, σαν πεζουλάκι.
      Καλή Επιτυχία!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος31/8/12

    εγω παιδια θα παρω απο κατι μακρινους συγγενεις ενα σκυλακι 40 ημερων και ειναι οτι πρεπει αυτο το σπιτακι γιατι δεν μεγαλωνει πολ υ και θα του ειναι κουτι αν και δεν μου εχουν πει τι ρατσα ειναι αλλα γερο να ειναι και οτι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακαλω εχω ενα σκυλο μεγαλου μεγεθους... Αυτες οι διαστασεις για τι μεγεθος σκυλακια ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό μου είναι Beagle, περίπου 25 κιλά και του είναι άνετο.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος9/12/12

    Οι διαστάσεις δεν έχουνε καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις. Ποιο πεζουλάκι γύρω γύρω? Τους 20 πόντους που περισεύουνε απο μπροστά κι απο πίσω?
    1μ μήκος έχει το πάτωμα και τα πλαϊνά έχουνε 60cm μήκος. Περισεύουνε 40cm. Δεν νομίζω οτι τα σκυλιά χρειάζονται αυλή ή/καί πίσω κήπο στο σπιτάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να αφήσεις και τους 40 πόντους που περισσεύουν μπροστά και θα δεις ότι το σκυλάκι σου θα αξιοποιήσει το πεζουλάκι. Έχω δει το δικό μου, να ξαπλώνει μέσα στο σπιτάκι, αφήνοντας το κεφάλι έξω, στο πεζουλάκι.
      Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις το πεζουλάκι, για να ακουμπάς τα δοχεία με το φαγητό και το νερό, αν βέβαια συμφωνεί και το σκυλάκι :-)
      Βασικά η πρόταση στηρίζεται στο ότι περισσεύει ξύλο από την στάνταρ διάσταση της σανίδας που θα χρησιμοποιήσεις, οπότε αφού υπάρχει η δυνατότητα, γιατί να μην την αξιοποιήσεις; Γιατί να πετάξεις το ξύλο που περισσεύει;

      Διαγραφή
    2. gia thuliko malinois kanei re paidia??

      Διαγραφή
    3. Φοβάμαι πως δεν κάνει. Αν τα Malinois φτάνουν τα 60 εκ. ύψος και 30 κιλά βάρος, όπως διάβασα, θα είναι λίγο στριμωχτό, δηλαδή θα χωράει να μπει, αλλά θα δυσκολεύεται να στρίψει.

      Διαγραφή
  11. καλησπέρα..η αρχική σανίδα τί διαστάσεις έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και τί πάχος πρέπει να έχει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/4/13

    ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΧΘΕΣ.ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.ΒΑΛΤΕ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΚΑΘΕ ΚΟΜΑΤΙ ΞΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κοντραπλακε θαλασσης ειναι καλο ..10χιλιοστων ...αν θελετε πιο λεπτο βαλτε και μονοση και το σκυλι σας θα σασ λατρεψει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέγεθος σπιτιού. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογιστεί σωστά η αναλογία των διαστάσεων της κατοικίας με το μέγεθος του σκύλου. Αν το σπιτάκι είναι μικρό, το σκυλί θα ζεσταίνεται πολύ και θα μαζεύονται υδρατμοί στο εσωτερικό του. Αν πάλι είναι μεγάλο, δεν θα αρκεί η θερμότητα του σώματός του για να διατηρείται ο χώρος ζεστός και να νιώθει άνετα το ζώο. Ένας εμπειρικός τύπος υπολογισμού του μεγέθους του σκυλόσπιτου είναι ο εξής: ύψος σπιτιού: ύψος «ώμου» σκύλου x 1,2 μήκος σπιτιού: μήκος σκυλιού (από τη μουσούδα ως την ουρά) x 1,2 πλάτος σπιτιού: περιστροφή σκυλιού (ο χώρος δηλαδή που χρειάζεται το σκυλί για να περιστραφεί πλήρως εντός του) x 1,2 Για το ύψος της εισόδου, πάρε ως βάση το ύψος του «ώμου» του σκυλιού, αφού ο σκύλος καταλαβαίνει ότι πρέπει να σκύψει το κεφάλι του για να χωρέσει από την πόρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. paidia gnorizete pano kato poso kostizi h kataskeui? vasika ego skeftomai na to kanw me kontra plake thalassis !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και έχει περάσει καιρός, νομίζω ότι μου κόστισε 60 ευρώ, ξυλεία και μικρο-υλικά.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος7/11/13

    μπορεί κάποιος να ανεβάσει μία φωτογραφία για να δω το σπίτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/1/14

    Για golden retriever οι παραπάνω διαστάσεις είναι σωστές??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πόσο βάρος φτάνει το ενήλικο golden retriever. Πάντως χρησιμοποίησα το σπιτάκι για Beagle 18-20 κιλών και είχε αρκετό περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερο σκυλί και σε ύψος και σε πλάτος.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος6/2/14

    Kalispera agoria kai koritsia...exo cane corso...tora einai tria minon ala tha ftasei se megethos 70 pontous kai 60 kila....ti diastaseis spitiou xreiazetai? Eyxaristo poly!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/8/14

    Για 1 μικρο σκυλακι 6 κιλων θα ειναι ενταξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος28/9/14

    Ηθελα να ηξερα πως το εφτιαξαν καποιοι αυτο στο σκυλοσπιστο?. Το σχεδιο ειναι λαθος. τα πλαινα θα πρεπει να ειναι οχι 0,60 αλλα 1μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/3/15

    Για όσους έχουν πρόβλημα με το σκύλο τους που δαγκώνει τα ξύλα και ακονίζει τα νύχια του κλπ δοκιμάστε υλικό που αγόρασα και εγώ από το www.metallikes-kataskeues.gr το έχω +10 χρόνια και ακόμη δεν έχω δει φθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θα το φτιαξω με λαμαρινα 2,5 χιλιοστων διπλη με πετροβαμβακα αναμεσα,αφου προσθεσω 20 ποντους σε καθε διασταση. θα προσθεσω σωληνα για ποδαρακια οπου θα μπαινουν ροδακια για να μετακινειται(θα ειναι λιγο βαρυ). πιστευω οτι με τον πετροβαμβακα θα μονωνει χειμωνα και καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/11/16

      Σε πεδίο βολής θα το βάλεις το σπιτάκι; Πάρε πανελ πολυουρεθάνης και δε θα βασανιστείς. Η επαφή όμως του ζώου με το μέταλλο θα το βασανίζει φιλε, επειδή ότι μόνωση και να βαλεις το μεταλλο θα είναι κρύο στην επαφή. Βαλε οπωσδήποτε ξυλο και υφασματα εκει που θα ξαπλώνει.

      Διαγραφή
  24. εκτύπωσα την φώτο και σχεδίασα το σπιτάκι με Α4 για να δω πως είναι, βγήκε μια χαρά και έκανα τις αλλαγές μου!
    θα το φτιάξω μεγαλύτερο +20, το δάπεδο ένα κομμάτι και μεγαλύτερο 1,60 χ 80 για να γίνει βεραντουλα απο εξω, προεκτείνω και την οροφη στο 1,60 για σκιά! ελπιζω να βγει καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών