Τυπώστε με Λουλούδια

Θα ξέρετε ασφαλώς, ότι τα λουλούδια με τα ζωηρά χρώματα, αν δεν προσέξουμε, μπορεί να βάψουν τα ρούχα και τα υφάσματα γενικότερα.  Όμως υπάρχει τρόπος, αυτή την ιδιότητα των φυτών, να την χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά και να φτιάξουμε ωραίες vintage συνθέσεις πάνω στα ρούχα και αλλού.
Αυτό που θα χρειαστούμε, είναι λουλούδια με ζωηρά χρώματα και ένα ... σφυρί.
Βάζουμε το ρούχο ή το ύφασμα, σε μια επίπεδη επιφάνεια, φροντίζοντας, να βάλουμε και ένα χαρτί ανάμεσα στο μπρος και το πίσω μέρος, ώστε το χρώμα από τα φυτά μας, να μην περάσει στην πίσω μεριά.  Φτιάχνουμε με τα φυτά μια σύνθεση, που να μας ικανοποιεί, τοποθετούμε προσεκτικά επάνω ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί και με ένα σφυρί ή οποιοδήποτε επίπεδο αλλά βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε, με τρόπον ώστε με την πίεση που ασκείται, τα πέταλα των φυτών συνθλίβονται και οι χρωστικές τους βάφουν το ύφασμα, αφήνοντας ένα διακριτικό αποτύπωμα του λουλουδιού επάνω του.
Καλό θα είναι, τα πέταλα των λουλουδιών, που θα επιλέξουμε, να είναι ευδιάκριτα, αλλιώς κινδυνεύουμε, να αφήσουμε επάνω στο ύφασμα μια ακαθόριστη στάμπα, που θα μοιάζει με ... λεκέ.
Επίσης, ανάλογα με την πίεση, που ασκούμε χτυπώντας, μπορούμε να επηρεάσουμε και την απόχρωση, παίζοντας με σχέδια πιο παλ και σχέδια πιο ζωηρά.
Μπορούμε με την τεχνική αυτή, να ανανεώσουμε ρούχα, που έχουμε βαρεθεί, να διακοσμήσουμε απλές, άσπρες πετσέτες, τραπεζομάντηλα, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και οτιδήποτε από ύφασμα, αρκεί το ύφασμα, να είναι βαμβακερό, που βάφεται εύκολα.
Τέλος απλώνουμε την δημιουργία μας να στεγνώσει και μετά μπορεί να αντέξει και τα πλυσίματα.

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο & ενδιαφέρον το άρθρο σου. Είναι απ αυτά που κάποια στιγμή απο λάθος μαθαίνεις.
    ΙΔΕΑ: Μήπως για να μείνει το αποτύπωμα θα μπορούσε να περαστεί με κάποιο σταθεροποιητικό για ύφασμα, όπως στο decoupage που γίνεται σε ύφασμα, για ν αντέχει τσ πλυσιματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το έχω ψάξει και δεν έχω πειραματιστεί με σταθεροποιητικά και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Την τεχνική την δοκίμασα σε φανελάκια των παιδιών και σε μια μαξιλαροθήκη και δεν έδειξαν, να ... πτοούνται από το πλύσιμο. Αυτό που δεν μπορώ να πω, είναι σε πόσα πλυσίματα θα αντέξουν, πριν αρχίσει το σχέδιο να ξεθωριάζει, αν ξεθωριάσει βέβαια. Από την άλλη μεριά, το ξεθώριασμα θα έλεγα ότι χαρίζει σ' αυτά τα σχέδια. Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεεεεροχο post !!!!!!!!!!! φανταστικη ιδεα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών