DIY - Σπασμένο κραγιόν? Φτιάξτο!


Έσπασε ή τελειώνει το ακριβό σας κραγιόν, που σας κόστισε ένα χέρι κι ένα πόδι να το αγοράσετε;  Όχι, τα δάκρυα δεν θα βοηθήσουν και το σύμπαν είναι απασχολημένο με άλλα αυτές τις μέρες.  Όμως να μερικοί τρόποι να σώσετε την κατάσταση:


  1. Ζεστάνετε ελαφρά το σπασμένο κομμάτι, με έναν αναπτήρα ή πάνω από την φλόγα ενός ρεσώ, ίσα-ίσα να μαλακώσει, και προσπαθήστε να το κολλήσετε με το υπόλοιπο ξανά στη θέση του.  Βαθμός δυσκολίας:  από δύσκολο ως αδύνατον.
  2. Πιο εύκολο είναι να βγάλετε τα υπολείμματα του κραγιόν, ότι έχει απομείνει στη θήκη και να τα λιώσετε, ζεσταίνοντας ελαφρά, σε πολύ σιγανή φωτιά, να λιώσει μαζί με το όποιο σπασμένο κομμάτι, μέσα σε ένα σκεύος, μεταλλικό ή γυάλινο, όπου ιδανικά θα το φυλάξετε κιόλας.  Μόνο πρόβλημα ότι πλέον πρέπει να περνάτε το κραγιόν στα χείλη με τα δάχτυλα.  
  3. Αν όμως, ανάλογα με την ποσότητα του κραγιόν λιώσετε μαζί και μια μυτούλα κ.γ. βαζελίνη, που κάνει καλό και στα χείλη, θα μπορείτε εύκολα μετά να το απλώνετε με το πινελάκι.
  4. Αν πάλι έχετε αρκετά μισοτελειωμένα κραγιόν, μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να τα λιώσετε όλα μαζί μέσα σε ένα μικρό δοχείο και να δημιουργήσετε μια εντελώς καινούρια απόχρωση, που όμοια της δεν θα υπάρχει. 

Καλή επιτυχία!  Και κουράγιο!  Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου.  :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών