DIY - Φτιάχνω Σπιτικές Νερομπογιές


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, με 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, μέχρι να σταματήσει το μείγμα να αφρίζει.


Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι καλαμποκιού (corn syrup) και 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και αναμειγνύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  Αυτή είναι η βασική συνταγή μας για όλα τα χρώματα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μεμονωμένα δοχεία π.χ. παγοθήκες για παγάκια ή πιο απλά θήκες αυγών, αν είναι κάτι προσωρινό ή ακόμα και στην αρχική θήκη, αν έχει αδειάσει.  Γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο για να προσθέσουμε τις χρωστικές.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας σε κάθε δοχείο 5 έως 10 σταγόνες χρώμα τροφίμων, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πετύχουμε τα επιθυμητά χρώματα, πιο απαλά ή πιο έντονα δηλαδή.

Αφήνουμε τα δοχεία να στεγνώσουν, ιδανικά όλη τη νύχτα.  Αν υπάρχει πολλή υγρασία στην ατμόσφαιρα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 48 ώρες για το στέγνωμα.  Μετά, μόλις τα χρώματα στερεοποιηθούν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις νερομπογιές μας πάνω σε χαρτί ακουαρέλας, υγραίνοντας ως συνήθως με ένα πινέλο.

Tip: Μπορούμε να συλλέξουμε διάφορα φύλα με χαρακτηριστικό σχήμα και με μανταλάκια να φτιάξουμε αυτοσχέδια πινέλα, τα οποία μπορούμε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε για ασυνήθιστα εφέ με τις νερομπογιές πάνω στο χαρτί.


Πηγή: Martha Stewart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών