Φτιάχνω Περλέ Πηλό από Σόδα στο Σπίτι


Βαρεθήκαμε να αγοράζουμε πηλό, για τις δημιουργίες μας και φτιάχνουμε τον δικό μας αυτοσκληρυνόμενο, περλέ πηλό, σε ότι χρώμα θέλουμε, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, ασφαλή για τα παιδιά και για μας.  Είναι ένας καταπληκτικός πηλός, από φυσικά υλικά, χωρίς τοξικά, που δουλεύεται εύκολα, μαλακός και μεταξένιος στην αφή, έχει μια απαλή λάμψη όταν στεγνώσει, μοιάζοντας πάρα πολύ με πορσελάνη,
Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 φλυτζάνι σόδα μαγειρικής
  • ½ φλυτζάνι corn flour 
  • ¾ toy flytzanio;y ner;o
  • Χρωστική κατάλληλη για τρόφιμα (αν θέλουμε)

Πως γίνεται:

  1. Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε την σόδα με το corn flour.  Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει και αρπάξει. Όταν είναι έτοιμο, θα έχει την υφή και την εμφάνιση της πολτοποιημένης, βραστής πατάτας.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τον πηλό να κρυώσει. Κρυώνοντας θα μοιάζει περισσότερο με ζύμη. Αν δούμε ότι χρειάζεται, ζυμώνουμε τον πηλό με τα χέρια, προσθέτοντας corn flour, ώστε να μας δώσει μια ζύμη εργάσιμη. 
  4. Αν θέλουμε χρώμα, στο στάδιο αυτό προσθέτουμε σταγόνες χρωστικής τροφίμων και ζυμώνουμε καλά, να πάει το χρώμα παντού και να γίνει ο πηλός ομοιόμορφος.
Ο πηλός που φτιάξαμε μπορεί να δουλευτεί εύκολα με τον πλάστη της ζύμης και χρησιμοποιώντας φορμάκια μπισκότων, σε διάφορα σχήματα,  να μας δώσει καταπληκτικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια, μικροκοσμήματα και διακοσμητικά, ενώ μπορεί να βαφτεί επιφανειακά, να σταμπωθεί και να σκαλιστεί.  Αφήνουμε τις κατασκευές μας από πηλό να στεγνώσουν στον αέρα.  Συνήθως μια νύχτα αρκεί, ανάλογα με την περιεκτικότητα του πηλού σε νερό.  Αποθηκεύουμε τον πηλό στο ψυγείο, κλεισμένο καλά, να μην στεγνώσει. Χρόνος ζωής 3-5 ημέρες.

Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών