Πρακτική Θήκη για Κορδέλες Περιτυλίγματος

Για όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τις κατασκευές, η αποθήκευση των υλικών ήταν και θα είναι πάντα ένα μεγάλο θέμα και ένα αντικείμενο συνεχούς αναζήτησης, για βολικότερες και πιο πρακτικές λύσεις. Ένα από τα υλικά που είναι δύσκολα στην αποθήκευση, λόγω σχήματος, είναι και οι κορδέλες. Πως να έχεις τακτοποιημένες όλες αυτές τις υπέροχες κορδέλες, χωρίς να μπερδεύονται μεταξύ τους, αλλά και να είναι εύκαιρες όταν τις χρειαστείς;

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες, που έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό - είναι μέσα σε κουτί.  Ούτε σκόνες ούτε μπερδέματα, τακτοποιημένες και έτοιμες ανά πάσα ώρα οι κορδέλες, για το επόμενο δημιούργημα μας.

Ένα όμορφο χάρτινο, ξύλινο ή υφασμάτινο, παραλληλόγραμμο κουτί με καπάκι, της επιλογής μας θα είναι ιδανικό για την κατασκευή αυτή, αρκεί να έχει το κατάλληλο βάθος, ώστε να χωράνε τα καρούλια με τις κορδέλες. Μπορούμε να το κάνουμε όσο σύνθετο θέλουμε, με χωρίσματα, με στοπ κλπ, αλλά πραγματικά, δεν είναι απαραίτητο.  Λειτουργεί πολύ καλά και χωρίς να το κάνουμε πολύ δύσκολο.


Ένα απλό κουτί με καπάκι, μπορεί να κρατήσει τις ελεύθερες άκρες, από τις κορδέλες που βρίσκονται στο εσωτερικό του, πολύ καλά.  Έτσι απλά.










Μπορούμε πάλι να χαράξουμε ένα επίμηκες άνοιγμα στην μπροστινή όψη του κουτιού, αρκετά στενό, για να κρατάει τις άκρες από τις κορδέλες στην θέση τους και να τραβάμε όση κορδέλα θέλουμε, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιπες.






Ένα ξύλινο κουτί με τρυπούλες, που ανοίγουμε με τρυπάνι, στις οποίες βιδώνουμε επάνω διακοσμητικά καλύμματα κλειδαριών, θα εξυπηρετήσει πολύ καλά κορδέλες μικρού και μεσαίου φάρδους.






Ένα απλό κουτί με καπάκι, με την βοήθεια από ένα λάστιχο περασμένο περιμετρικά, θα κρατήσει τις άκρες από τις κορδέλες όμορφα στην θέση τους.






Κουτιά από χοντρό, σκληρό χαρτόνι στα οποία έχουμε ανοίξει τρυπούλες, στρογγυλές ή ευθύγραμμες, θα επιτρέψει στις κορδέλες μας να λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.













Τέλος ένα υφασμάτινο ή και ξύλινο κουτί αποθήκευσης, έχει αρκετό βάρος στο καπάκι, για να κρατήσει τις άκρες στην θέση τους, διαθέσιμες, για όταν τις χρειαστούμε.


Σκέπτεστε κάτι καλύτερο;  Μοιραστείτε το μαζί μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών