Χριστούγεννα με ... Λιτότητα - Φρούτα και Καρποί

Φέτος μπορείτε να περικόψετε τα έξοδα στολισμού των Χριστουγέννων αξιοποιώντας τα φρούτα και τους καρπούς.  Αντί για τις κλασικές Χριστουγεννιάτικες μπάλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα και καρπούς, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.  Τυλίξτε μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες, λεμόνια, νεράτζια, καρύδια και όποιον άλλο καρπό βρείτε, μέσα σε αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας το τύλιγμα να εφαρμόζει σωστά και να διαγράφεται το σχήμα του καρπού καθαρά.  Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να αποφύγετε το χονδρό αλουμινόχαρτο.  Ακόμη καλύτερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιούν στην ζαχαροπλαστική, που επί πλέον είναι και χρωματιστό.  Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο από σοκολάτες.  Αφήστε τα φύλλα και τα κοτσάνια να περισεύουν έξω από το αλουμινόχαρτο, για πιο φυσική όψη.  Τοποθετήστε τα φρούτα σε πιατέλλες ή σε γυάλινα βάζα και διακοσμήστε με πράσινες γιρλάντες, κουκουνάρια, καρύδια, κορδέλλες και μικρές λαμπερές μπαλίτσες για εφέ.

Αν δυσκολεύεστε με το αλουμινόχαρτο, χρησιμοποιήστε τα φρούτα και τους καρπούς όπως είναι.  Πλύντε τα πολύ καλά και τρίψτε τα με ένα πανάκι, πιθανόν χρησιμοποιώντας και λίγο λάδι, να γυαλίσουν και να αναδειχθεί το χρώμα τους.  Χρησιμοποιήστε τα στην διακόσμηση πάνω στο τζάκι, ακουμπισμένα πάνω σε μια πράσινη γιρλάντα.  Ενδιάμεσα μπορείτε να βάλετε ξυλάκια κανέλας, κουκουνάρια, μικρές μπαλίτσες, κεριά, αστεράκια ή ολόκληρα καρύδια που έχετε επίσης γυαλίσει.  Mπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε και το στεφάνι της πόρτας, αλλά στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να τα τρυπήσετε, για να τα στερεώσετε.

Πάλι με φρούτα, αλλά όσο το δυνατόν μικρότερα (π.χ. μήλα φυρίκια) μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, για ένα τραπέζι, καρφώνοντας τα φρούτα (χρησιμοποιώντας καλαμάκια για σουβλάκια κομμένα στην μέση), σε ένα κώνο από styrofoam, που μπορείτε να βρείτε στα υλικά συσκευασίας.  Βάλτε το δεντράκι σας σε μια σταθερή βάση, (π.χ. ένα πήλινο από γιαούρτι), γεμίστε τα κενά στο δέντρο με πράσινα φυλαράκια π.χ. νερατζιάς ή άλλο, καθώς και τον χώρο γύρω και κάτω από το δεντράκι, συμπληρώστε τον διάκοσμο με μικροσκοπικά στολίδια κι έτοιμο!

Τέλος μπορείτε να αλείψετε τα φρούτα με χτυπημένο ασπράδι αυγού και να πασπαλίσετε επάνω άφθονη ζάχαρη.  Κάντε το ίδιο και με μερικές πράσινες γιρλάντες ή φυσικά κλαριά, που θα τα χρησιμοποιήσετε σαν υπόστρωμα για τα ζαχαρωμένα φρούτα.  Αφήστε τα να στεγνώσουν και όλα μαζί σε μια διάφανη πιατέλλα και με λίγη επί πλέον ζάχαρη τόπους - τόπους, θα μοιάζουν με παγωμένο τοπίο στο κέντρο του τραπεζιού.  Μην βάζετε τα ζαχαρωμένα φρούτα στο ψυγείο, γιατί η υγρασία θα κάνει την ζάχαρη να λυώσει.

Εκτός από την κουζίνα σας, ρίξτε και μια ματιά στα δέντρα και στους θάμνους της γειτονιάς σας και μπορεί να βρείτε κι άλλους ενδιαφέροντες καρπούς, που θα δώσουν άλλον αέρα και χρώμα στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών