Παιδικές κατασκευές με σφουγγάρι

Έχετε δει στα Σούπερ-Μάρκετ, τα μεγάλα σφουγγάρια, που βάζουμε κάτω από τις πιατοθήκες, για τα νερά; Αυτά τα σφουγγάρια είναι ένα εξαιρετικό υλικό για παιδικές κατασκευές, ένα υλικό εύκολο στον χειρισμό και σε πολλά χρώματα. Μπορείτε να κόψετε διάφορα σχέδια, που κολλάνε στα τζάμια, στις πόρτες ή στον τοίχο πολύ εύκολα (το σφουγγάρι είναι πολύ ελαφρύ υλικό). Κόψτε χριστουγεννιάτικα δέντρα, τεράστια πασχαλινά αυγά και καμπάνες, καρδιές, αστέρια, αγγελούδια, κουνελάκια με τεράστια αυτιά, λουλούδια και ότι μπορείτε να σχεδιάσετε. Οι οδηγίες είναι απλές:
  1. Φτιάξτε το σχέδιο πρώτα σε χαρτί, για να μπορείτε να το διορθώσετε αν κάτι δεν σας αρέσει.  Το χαρτί να έχει το μέγεθος του σφουγγαριού.
  2. Κόψτε το σχέδιο στο χαρτί και βάλτε το επάνω στο σφουγγάρι.
  3. Κόψτε το σφουγγάρι ακολουθώντας το σχήμα του χαρτιού.
  4. Διακοσμήστε το σφουγγάρι (εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε), ψεκάζοντας την επιφάνεια με λίγη λακ για τα μαλλιά και πασπαλίζοντας επάνω χρυσόσκονη.  Μπορείτε ακόμη, να κόψετε από χαρτόνι ή και σφουγγάρι άλλου χρώματος, μάτια, μαλλιά, φρουτάκια, αστεράκια, χάρτινη δαντέλλα (από τα στρογγυλά, άσπρα, διακοσμητικά χαρτιά, που βάζουμε κάτω από τις τούρτες) και να τα κολλήσετε επάνω στο σχέδιό σας.  Γενικά, μπορείτε να κολλήσετε ελαφρά υλικά, που σας βρίσκονται διαθέσιμα στο σπίτι, όπως στρασάκια, τεχνητό χιόνι, μαλλί πλεξίματος, χάρτινες και υφασμάτινες κορδέλλες  κ.λ.π. αλλά σε μικρή ποσότητα, για να μην βαρύνει πολύ το σφουγγάρι και δεν στέκεται από το βάρος.
  5. Κολλήστε τις φιγούρες στα τζάμια, στις πόρτες ή στους τοίχους, με μικρά κομματάκια διπλόφατση (διπλής όψεως) αυτοκόλλητη ταινία ή λίγη διάφανη ελαστική σιλικόνη (υπάρχει σε σωληνάριο, στα χρωματοπωλεία), για να μην φαίνεται από την πίσω μεριά, αν κολληθεί σε τζάμι.
Tip: Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν, έστω κι αν καταστρέψουν μερικά σφουγγάρια.  Είναι πολύ φθηνό υλικό και δεν αξίζει να τα μαλώνετε.
Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε  μερικά απλά σχέδια στένσιλ, που θα σας βοηθήσουν, να σχεδιάσετε μόνοι σας τις φιγούρες. Όταν σας ζητηθεί, δώστε τον κωδικό wcido91108, για να δείτε τα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών