15 ιδέες για την διακόσμηση των Πασχαλινών αυγών

Το βάψιμο και η διακόσμηση των πασχαλινών αυγών, υπήρξε ανέκαθεν, η χαρά των παιδιών. Είναι ένας ωραίος τρόπος, να κρατήσουμε τα παιδιά απασχολημένα, με κάτι δημιουργικό, που εξάπτει την φαντασία, τους αφήνει ευχάριστες μνήμες και δένει ψυχικά τα παιδιά με την παράδοση και την οικογένεια. Υπάρχουν πολλές ιδέες για το βάψιμο και την διακόσμηση των πασχαλινών αυγών. Ψάξαμε και βρήκαμε τους πιο απλούς, εύκολους και με απλά υλικά. Χρησιμοποιήστε βρασμένα αυγά ή ξύλινα ή πλαστικά.


-->Αλείψτε την εξωτερική επιφάνεια του βρασμένου αυγού, με μια ατοξική παιδική κόλλα στικ και τυλίξτε γύρω γύρω, χρωματιστό μαλλί πλεξίματος. Ξεκινήστε από τον πάτο, με κατεύθυνση την κορυφή του αυγού. Ασφαλίστε την άκρη, βάζοντας μια σταγόνα κόλλα και σπρώχνοντάς την κάτω από από τις υπόλοιπες λουρίδες, που έχετε κολλήσει. Αν ξεκινήσετε το περιτύλιγμα του αυγού από την κορυφή, μπορείτε να κάνετε φιογκάκι, δένοντας το τέλος με την αρχή του νήματος. Κολλήστε ματάκια (υπάρχουν στα υπέρ-καταστήματα παιχνιδιών).

-->Παρόμοια ιδέα είναι, να κολλήσετε λεπτή κορδέλλα συσκευασίας ή χρυσό κορδόνι, σταυρωτά και να δέσετε ένα φιόγκο στην κορυφή του αυγού, σαν δωράκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υφασμάτινη κορδέλλα, όχι πολύ φαρδιά, που μπορείτε να την δέσετε στη μέση του αυγού, με φιόγκο.


-->Κόψτε ένα κομμάτι από δαντέλλα και εφαρμόστε το σφιχτά, κάνοντας ένα κόμπο στο πίσω μέρος του αυγού. Βάψτε το αυγό κανονικά, σε κρύα βαφή, χωρίς βράσιμο. Αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο και αφαιρέστε την δαντέλλα. Το αυγό θα έχει μια όμορφη, δαντελωτή διακόσμηση.

-->Αγοράστε από κατάστημα με είδη ραπτικής, διακοσμητικές τρέσες ή μικρά μοτίφ, χρωματιστά ή λευκά, από αυτά, που ράβουμε ή κολλάμε στα ρούχα. Πρέπει να είναι πολύ μικρά και από μαλακό ύφασμα, για να ακολουθούν τις καμπυλότητες του αυγού. Κολλήστε στα βρασμένα αυγά, βάζοντας κόλλα στο πίσω μέρος του μοτίφ ή της τρέσας.

-->Κολλήστε ταινίες αυτοκόλλητες ή σελοτέϊπ, οριζοντίως και καθέτως στην επιφάνεια του αυγού, να σχηματίσουν καρό. Βάψτε τα αυγά σε κρύα βαφή, χωρίς βράσιμο, να πάρουν ένα απαλό χρώμα. Αφήστε να στεγνώσουν λίγο και βγάλτε τις οριζόντιες ταινίες. Ξαναβάλτε τα μέσα στην βαφή. Το ήδη βαμμένο μέρος, θα γίνει πιο σκούρο, ενώ τα κομμάτια με τις ταινίες, που αφαιρέθηκαν, θα είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο και βγάλτε και τις κάθετες ταινίες. Βάλτε τα πάλι μέσα στην βαφή και θα έχετε 3 ωραίες αποχρώσεις καρό, πιο σκούρα τα μέρη, που βάψατε στην αρχή, λιγώτερο σκούρα τα μέρη κάτω από τις οριζόντιες ταινίες και πιο ανοιχτόχρωμα τα μέρη, που βγάλατε την ταινία στο τέλος.

-->Αγοράστε από ένα χαρτοπωλείου ή τα υπερ-καταστήματα παιχνιδιών, μικροσκοπικές πούλιες, αστεράκια κ.λ.π. Κολλήστε τα, σε τυχαίες θέσεις, στην επιφάνεια του αυγού, την οποία έχετε καλύψει με υγρή, ατοξική κόλλα (απλώνεται με πινελάκι).  Γίνεται και με χρυσόσκονη (glitter).

-->Κόψτε χρωματιστό χαρτί γκοφρέ, σε πάχος περίπου 2,5 εκατοστά και μήκος, όσο χρειάζεται για να τυλίξει το αυγό, λίγο πάνω από την μέση. Κόψτε μικρά κρόσια κατά μήκος της μίας πλευράς. Κολλήστε πάνω στο χαρτόνι μικρά στρασάκια ή ζωγραφίστε διάφορα μοτίβα με μαρκαδόρο. Κολλήστε το χαρτονάκι περιμετρικά, γύρω από το αυγό, ξεχειλώνοντας λίγο τα κρόσια. Αν του κολλήσετε και ματάκια, θα μοιάζει σαν να φοράει κορώνα.

-->Μαζέψτε με τα παιδιά (ευκαιρία και για βόλτα στην φύση), πράσινα χορταράκια από γρασίδι ή από τα στάχια, που αφθονούν αυτό τον καιρό. Κολλήστε τα μακρόστενα λεπτά φυλλαράκια επάνω στο τσόφλι, ξεκινώντας από τον πάτο, με κατεύθυνση προς τα πάνω. Διαλέξτε κοντά φυλλαράκια, που να φτάνουν μέχρι την μέση του υγού ή λίγο παραπάνω. Αν χρειαστεί κόψτε τα λίγο και αφήστε μερικά λίγο μακρύτερα, να κάνουν μια φυσική ασυμετρία.

-->Τα ίδια αυτά χορταράκια από γρασίδι, μπορείτε να τα τοποθετήσετε, χωρίς να τα κολλήσετε, μέσα σε αυγοθήκες. Τοποθετήστε επάνω τα αυγά, βρασμένα, άσπρα, αφήνοντας τα φυλλαράκια να προεξέχουν. Τα αυγά θα μοιάζουν σαν να βρίσκονται μέσα σε φωλιές.


-->Μαζέψτε φυλλαράκια από φτέρη, μαϊντανό ή άλλα φύλλα με χαρακτηριστικό περίγραμμα, τοποθετήστε τα επάνω στην επιφάνεια του αυγού και δέστε επάνω, σφιχτά ένα κομμάτι από ένα παληό νάϋλον γυναικείο καλσόν, κάνοντας ένα κόμπο στο πίσω μέρος. Βάψτε το αυγό κανονικά σε κρύα βαφή, χωρίς βράσιμο. Αφήστε το να στεγνώσει λίγο και αφαιρέστε το καλσόν και πολύ προσεκτικά το φύλλο. Τα φυλλαράκια, θα αφήσουν την φιγούρα τους επάνω στην επιφάνεια του αυγού.  Μπορείτε όμως και να τα κολλήσετε, με τον ίδιο τρόπο, που είπαμε πιο πάνω για το γρασίδι.


-->Κόψτε μικρά μοτίβα από χαρτοπετσέτες (λουλουδάκια, λαγουδάκια κ.α.) και κολλήστε τα στην επιφάνεια των αυγών με υγρή, ατοξική κόλλα.

-->Βάψτε τα αυγά κανονικά σε κρύα βαφή, χωρίς βράσιμο. Ελέγχετε κάθε τόσο την απόχρωση, να βγούν ανοιχτόχρωμα, παλ χρώματα (θαλασσί, ροζ, βεραμάν κ.λ.π.). Αφήστε τα να στεγνώσουν. Ετοιμάστε σ' ένα μπωλ μια δόση βαφή, πιο σκούρα, αλλά στην ίδια απόχρωση π.χ. θαλασσί με μπλε ή ροζ με φούξια κ.λ.π. Ρίξτε μέσα στην βαφή 1 ποτηράκι ελαιόλαδο. Βάζετε πάλι μέσα το αυγό και το στροβιλίζετε συνεχώς, με ένα ξυλάκι ή καλαμάκι. Το χρώμα, λόγω του λαδιού δεν θα πιάσει ομοιόμορφα και το αυγό θα μοιάζει μαρμάρινο.

-->Κόψτε μικρά τετράγωνα κομμάτια από τούλι χρωματιστό, σε παλ χρώματα και σε διαστάσεις περίπου 20Χ20 εκατοστά. Τύλίξτε κάθε αυγό μέσα στο τούλι, σφιχτά και δέστε στην κορυφή από ένα φιόγκο. Όλα μαζί μέσα σ' ένα καλαθάκι είναι υπέροχα.

-->Bάλτε τα άσπρα βρασμένα αυγά σας μέσα σε καλαθάκια, που έχετε γεμίσει με γρασίδι, ανακατεμένο με χρωματιστό, τεχνητό άχυρο, που πουλάνε στα καταστήματα με τα είδη συσκευασίας, αλλά και στα υπέρ-καταστήματα παιχνιδιών. Θα φαίνονται, σαν να τα άφησε εκεί η ... κότα, πριν λίγο.

-->Βουτήξτε τα βρασμένα αυγά σε λυωμένο κερί, να καλυφθούν εντελώς. Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο για να κρατήσετε το αυγό, χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι, καλύψτε με το κερί την μια πλευρά του αυγού, αφήστε το κερί να κρυώσει και μετά κρατώντας με το χέρι, βάλτε την άλλη πλευρά στο κερί, να καλυφθεί επίσης. Μόλις κρυώσει το κερί, σκαλίστε με ένα αιχμηρό αντικείμενο, διάφορα σχέδια, αφαιρώντας προσεκτικά το κερί από τα σημεία του σχεδίου. Βάψτε τα αυγά σε κρύα βαφή, αφήστε τα να στεγνώσουν και ξύστε ελαφρά να φύγει και το υπόλοιπο κερί από την επιφάνεια του αυγού. Το χρώμα θα έχει πιάσει μόνο στα σημεία που σκαλίσαμε αρχικά.
Μπορείτε να δείτε εδώ , περισσότερες εικόνες με τις ιδέες για την διακόσμηση των Πασχαλινών αυγών. Όταν σας ζητηθεί, δώστε τον κωδικό wcido91108, για να δείτε τα σχέδια.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσατε βρασμένα, φρέσκα αυγά, για να τα διακοσμήσετε, ανάλογα με τα υλικά, που χρησιμοποιήσατε, πιθανόν να είναι καλύτερα να μην τα καταναλώσετε.   Το τσόφλι των αυγών είναι ευαίσθητο και μπορεί να απορροφήσει οσμές, χρωστικές κ.λ.π.  (Να ένας καλός λόγος, να πλένονται τα αυγά από τις ακαθαρσίες, πριν μπουν στο ψυγείο).

2 σχόλια:

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών